2.- Dia mundial del dietista-nutricionista

2.- DIA MUNDIAL DEL DIETISTA-NUTRICIONISTA

Aprofitant que aquest dijous 24 de Novembre és el Dia Mundial del Dietista-Nutricionista, m’agradaria explicar-vos alguna cosa de la meva professió, que exerceixo amb entusiasme des de fa anys. Aquest dia es va crear,precisament, per promoure la importància de la nostra professió i per fer-ho compartint missatges relacionats amb l’educació alimentària de la població. El col·lectiu amb el que treballem a Valors, els infants, és un dels més importants pel que respecta a aquesta conscienciació, ja que treballar-hi des de joves els convertirà en adults i adultes més informats per prendre les seves decisions alimentàries.

Segons la ICDA (International Confederation of Dietetic Associations) “Un Dietista-Nutricionista és el professional que aplica la ciència de l’alimentació i la nutrició per promoure la salut, prevenir i tractar malalties i optimitzar la salut dels individus, grups, comunitats i poblacions”. Podeu trobar Dietistes-Nutricionistes treballant al sector sanitari (clíniques o hospitals), promocionant hàbits saludables, en projectes d’investigació o bé aportant el seu granet de sorra en l’àmbit de la restauració col·lectiva, com és el meu cas. En aquest últim àmbit hi destaquen els centres educatius, on ens encarreguem de configurar menús que s’adaptin a les necessitats dels alumnes, des dels més petits fins als més grans, procurant que siguin saludables, formem i realitzem un seguiment del personal de cuina i/o menjador en matèria de nutrició i higiene i implantem sistemes de seguretat alimentària i controls de qualitat, entre d’altres.

Des de Valors, apostem per treballar per la professionalització del nostre sector. Creiem en la figura del Dietista-Nutricionista com a valor afegit i peça clau en la realització i implementació del projecte nutricional i més concretament dels menús, adaptats a cada situació i necessitat especial. Amb això volem donar el millor servei als nostres clients, els infants, pel que respecta a la cuina i el menjar com en la vessant pedagògica, amb els nostres educadors. Creiem en el nostre projecte, que engloba la idea d’alimentació saludable, aplicant-la dia a dia en els menjadors que tenim l’orgull de gestionar, incorporant aliments ecològics, evitant productes processats, disminuint carns vermelles o incorporant dies de proteïna vegetal als nostres menús. Fomentem, per tant, la bona cuina, la gustosa i tradicional, la salut, els hàbits i els valors socials, amb un equip compromès amb els nostres principis i amb la seva professió.

Igualment, som extremadament escrupulosos en implementar dia a dia el nostre propi sistema de control de qualitat i un bon pla de seguretat alimentària i d’higiene, evitant així qualsevol risc relacionat amb toxiinfeccions alimentàries o problemes vinculats a al·lèrgies o intoleràncies. Per aquest i molts altres motius, creiem que és tan important comptar amb la figura del Dietista-Nutricionista com a part del nostre equip.

Per la meva part, espero que amb cada escrit mensual al nostre bloc us pugui transmetre la meva passió per la dietètica, la nutrició i l’alimentació saludable. Crec que gràcies al nostre treball diari als menjadors escolars podem promocionar hàbits saludables i fomentar l’educació nutricional als més petits i petites, per tal d’evitar futurs problemes en la salut dels nostres infants, com l’obesitat, el sobrepès, la diabetis o problemes cardiovasculars, relacionats directament amb el fet de portar una mala alimentació.

Perquè al cap i a la fi, som el que mengem.

 

ANDREA RODRÍGUEZ, COL·LEGIADA Nº CAT000899

Responsable de Nutrició a Valors, Menjadors Educatius

arodriguez@valorsipp.com