L’espai de Formació de Valors

Per què proposem formació? I per què aquesta?

A Valors som una família. Tots formem part d’un grup al qual ens uneixen uns vincles i tenim un objectiu comú: l’educació dels nens i nenes.

Les nostres estones amb els infants són de molts minuts en els quals hem de fer infinitat de tasques (hàbits, més hàbits, activitats i més activitats) i en canvi, les nostres estones amb els companys de feina són petites i alhora ens necessitem perquè l’engranatge no pari de rutllar.

Amb aquestes formacions pretenem coneixe’ns millor, posar en comú els nostres pensaments i que les nostres actuacions vagin alineades a transmetre els valors que  ajudaran en un futur a aquests infants, amb actitud positiva i oberts a millorar dia a dia.

Crear vincles amb els infants i adolescents ens permetrà poder-los acompanyar, i formar part  del seu procés de creixement i d’aprenentatge. Creant vincles, escoltant i donant acollida a les seves necessitats podem entendre millor els conflictes que sorgeixen i en alguns casos ens hi podem anticipar, podem evitar-los o ajudar a gestionar-los.

La feina de l’educador en el temps de migdia és intensa, és una tasca que només poden fer persones compromeses, implicades, competents, somiadores, pacients, carinyoses, educades, respectuoses i sobretot amb molta il·lusió i energia per cada dia mostrar la seva millor cara i ser el referent del seu grup.

La formació que proposem “Educant al temps de migdia a les escoles”, que imparteix el Pedagog Isaac Uyà de Totora, està pensada per crear consciència, reflexionar, donar eines per gestionar millor el temps de migdia, acompanyar millor els nens, crear vincles i sobretot per treballar en equip, creant sinergies entre tots per tal que al final l’espai del migdia sigui un espai d’enriquiment personal per a tots, per als nens i nenes i per a l’equip educatiu.

A banda d’aquesta formació que imparteix l’Isaac, enguany repetim una formació que va ser un èxit el curs passat: “Contencions emocionals i físiques”, un bloc formatiu impartit per  la Mònica Nonell, mestra d’Educació Especial, on ens ajuda a anticipar conflictes i crisis i en cas que n’hi hagi (que n’hi ha) poder actuar amb celeritat i de la manera correcte segons el cas.

La finalitat, doncs, de les dues formacions és poder atendre, acompanyar i donar resposta a les necessitats dels infants, i per tant, apropar-nos a la funció més humana de la nostra feina com a educadors, afavorint un espai més tranquil i amb menys conflictes.

Tot gira al voltant de l’infant. L’infant és el centre.

Quan cadascú com a individus fem formació, ens donem un espai únic per a nosaltres mateixos, es para el temps, i aprenem a escoltar-nos una mica més, creixem no només en coneixements, si no també en gestió emocional aprenent a tenir cura de nosaltres i dels altres.

A Valors ens agrada que us cuideu i ens agrada cuidar-vos.

Veure document adjunt