Els nostres menjadors, més preparats per a gestionar les al·lèrgies alimentàries

Vivim en un món on tot evoluciona molt ràpid. Les constants tasques diàries s’apoderen de nosaltres i això fa que no tinguem ni un sol instant per a nosaltres mateixos. Ens hem tornat esclaus del rellotge i, en definitiva, som mini robots en constant moviment.

Els més petits de la casa dediquen una tercera part del temps escolar al menjador. És per aquest motiu que, des de Valors, dediquem tots els nostres esforços perquè sigui un moment d’aprenentatge, calma i diversió.

Som conscients del món que ens envolta i per això intentem fer que les estones de migdia siguin pels vostres fills/es, una fusió de dos plaers que els perseguiran durant tota la vida: la tranquil·litat i el bon menjar, de la mà dels nostres cuiners i cuineres.

Tenim clar que el nostre objectiu és que els nens i nenes gaudeixin menjant i sabem tot el que això comporta.

El camí per arribar-hi no és fàcil, ni curt, ni directe. Al contrari, passa per diferents fases que poden fer que qualsevol distracció, per petita que sigui, pugui alterar el resultat final i, per tant, la concentració sempre ha de ser màxima i els coneixements, actualitzats.

Creiem tant en l’aprenentatge a través de l’experiència com l’aprenentatge que adquirim gràcies a la formació constant. Així que aprofitant que dilluns 4 de març era un dia festiu de lliure disposició als nostres centres, ens vam reunir tot l’equip de cuina de Valors per fer una formació relacionada amb la manipulació d’aliments i enfocada a les al·lèrgies i intoleràncies, recordant els punts bàsics i importants en els quals la concentració ha de ser màxima i els coneixements han d’estar actualitzats.

La formació es va focalitzar en com gestionar els al·lèrgens dins les nostres cuines, basant-nos amb el nostre protocol i com tenir unes bones pràctiques de manipulació d’aliments a l’hora de realitzar els àpats dels infants.

Va ser un matí intens i molt profitós, vam tenir la oportunitat de veure’ns, debatre alguns temes que ens afecten a totes les cuines i explicar-nos anècdotes. Vam aclarir dubtes i conceptes i, en acabar, vam marxar sent conscients que el fet d’arribar al nostre objectiu final pot produir la fusió de dos plaers: la tranquil·litat i el bon menjar.